وقتی بچه بودم انواع ترشی ها ی همدانی را درخانه داشتیم یا سوغاتی بود ویا خود مادرم آنها را در همان آبادان درست می کرد.ولی من شکمو از کنار ترشی های آماده ی شیرازی توی بازار آبادان رد می شدم و یاد معدود دفعاتی می افتادم که حلقه های موسیر آن ترشی های زرد رنگ زیر دندانم قرچ قوروچ می کرد. بعدها ترشی موسیر درست کردم ولی مزه ی آن موسیرها هیچ وقت برایم تکرار نشد.

 این ترشی هم در همان راستا درست شده است .

مواد لازم :گل کلم ، هویج ، کرفس ،موسیر حلقه شده(اگر خشک باشد بایدقبلاً رویش آب جوش ریخته و دو سه ساعتی در آن خیس بخورد وبعد بگذاریم آبش برود ،فلفل دلمه ای قرمز خردشده،بادمجان پوست گرفته،خردشده ی بخار پز شده هرکدام یک پیمانه  سیر و فلفل خردشده هرکدام سه عدد سرکه ی سفید و نمک به مقدار لازم

مواد را در قابلمه ی لعابی یا استیل ریخته مخلوط کرده به مقدار دلخواه نمک ریخته آنقدر سرکه می ریزیم تا رویش را بگیرد.

در قابلمه را بسته همه ی مواد را یک بار می جوشانیم و حرارت را سریع خاموش می کنیم.بعد از سرد شدن در شیشه می ریزیم .روی هر شیشه کمی نمک و در صورت کمبود سرکه می ریزیم.