والک و سیر کوهی

آقای فروشنده به من گفت اینها والک وسیر کوهی هستند.

دانشجو که بودم یک هم اتاقی تهرانی داشتم که هر وقت از سال مامانش را وصف می کرد و مثلاً سر ظهر پاییزمی گفت  الان مامانم کارهایش را کرده و پاهایش را جلوی آفتاب

ادامه ی مطلب


پنجره دراز کرده و خواب قبل از نهارش را می کند.(من یاد مامان خودم می افتادم که تا آخرین نفس خانه را تمیز می کرد و می شست البته نهارش سر ساعت دوازده حاضر بود اما گاهی خودش تا ساعت دو هم نهار نمی خورد که تمام خانه تمیز باشد.من که نتوانستم به جز نهار پختن سرمشق دیگری بگیرم.)خلاصه بهار که می شد می گفت: الان مامانم والک پلو می پزد . ومن شکمو هم پیش خودم می گفتم :خدایا یک والک پلو نصیب ما بگردان.بله بالاخره بعد از سالها من والک را خریدم و پرسان پرسان و این کتاب و آن کتاب و سرچ و ... این روش را برای پخت والک پلو استفاده کردم این را بگویم بیشتر تاکید روی برنج آبکش بود و والک درسته ولی از آنجایی که من نمی خواستم روغن زیادی استفاده کنم برنج را کته کردم و چون ماهی دوست دارم بر خلاف بقیه که گفته بودند با کوفته قلقلی یا گوشت آب پز والک پلو بخورید با ماهی میل نمودم.هرچند که بچه ها از بوی موسیر مانند والک و مزه ی آن خوششان نیامد و استقبال نکردند.

در ضمن خیلی از خواص آن مثل پایین آوردن قند خون تعریف شده بود.

مواد لازم :

برنج  دو پیمانه   والک درشت خرد شده دو پیمانه   آب یک ونیم پیمانه (به نوع برنج بستگی دارد.)  روغن و نمک به مقدار دلخواه    زعفران آب کرده در صورت تمایل یک قاشق چایخوری   سیر یا سیر کوهی یک بته 

 

طرز تهیه :

آب را جوش آورده نمک وبرنج( یک ساعت قبل خیسانده  آبش را دور ریخته) را در آن می ریزیم سپس روغن را هم اضافه کرده وقتی آبش کشید والک و زعفران(من نریختم) را اضافه کرده با حرارت ملایم دم می کنیم.