ادامه مطلب


گفته بودم از همدان چند نوع تره ی صحرایی آوردم و بعدا" دستور پختشان را می نویسم ،یکی از آنها گیلاقی بود.قبلا" که همدان بودم خودم می رفتم می چیدم و برای مشتری مخصوصم (مادربزرگ مرحومم)که می گفت : گیلاقی گرم است وپادردم را خوب می کند کوکو می پختم.

اگر به گیلاقی دسترسی دارید و می خواهید کوکو یا آش آن را بپزید به دو مورد توجه داشته باشید:

1- موقع بریده شدن برگهای گیلاقی مایع کشداری از آن خارج می شودو انتهای برگهای آن زرد رنگ است.یک گیاه به نام کلاغک هست که خیلی شبیه گیلاقی است ولی گل بنفش می دهد و برگهایش موقع بریدن کش نمی آیند(به قول همدانی ها پی نمی دهند) .کلاغک سمی است ونباید خورده شود.

2-موقع تمیز و خردکردن این گیاه حتما" دستکش بپوشید .

مواد لازم برای تهیه کوکوی گیلاقی:

گیلاقی خردشده چهار لیوان    تخم مرغ سه عدد    نمک و زرد چوبه به مقدار دلخواه    روغن به مقدار لازم

طرز تهیه:

گیلاقی را به دقت پاک کرده شسته وخرد می کنیم .نمک وزردچوبه را اضافه کرده هم زده سپس تخم مرغ ها را اضافه کرده وهم می زنیم.روغن را درتابه ریخته داغ کرده مایع را به آن اضافه کرده و در ظرف را گذاشته تا یک طرف سرخ شود سپس طرف دیگر را هم سرخ می کنیم.