آشپزی یادتون نره!

این هم یک مربا که به عنوان دسر کنار سفره ی نهار یاشام گذاشته می شودومی توان با ماست یا خالی خورد.البته با کره و خامه هم برای صبحانه خورده می شود.

مواد لازم :خیار تازه سفت متوسط سه عدد   آهک یک قاشق غذا خوری     شکر یک لیوان ونیم   آب برای شربت یک لیوان   گلاب یک قاشق سوپخوری  آب لیمو یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه : پوست خیار را نازک گرفته خیار را برش طولی داده مغز آن را تراشیده پوسته ی باقی مانده را خلال کرده در آب سرد می ریزیم. آهک را فبلا" در یک کاسه آب سرد حل کرده می گذاریم ته نشین شود ،حالا آب زلال آن را روی خلال خیار ها ریخته شش ساعت یا بیشتر صبر می کنیم تا خیار ها کاملا" ترد شود ،خیارهارا با آب سرد شسته با دستکش روی آنها را دست می مالیم تا آهک رویشان برود .آب راجوش آورده پنج دقیقه خیار ها را توی آن می جوشانیم.دوباره خیار ها را با آب سرد شسته در  صافی می گذاریم تا آبشان برود.شکر وآب را جوشانده تا قوام بیاید خیار ها را توی آن ریخته وقتی دوباره قوام آمد گلاب وآب لیمو را ریخته چند جوش که زد حرارت را خاموش می کنیم.