این آش همدانی نیست ومن از یکی از همکارانم یاد گرفته ام .

مواد لازم : برنج یک پیمانه  نخود شش قاشق غذا خوری    سبز (گشنیز شوید )نیم کیلو   سیر سبز سه بته   آرد گندم یک قاشق غذاخوری    تخم مرغ یک عدد   دوغ دو الی سه لیتر   نمک به مقدار دلخواه     نعناع داغ (چهار قاشق نعناع خشک چهار قاشق روغن)چهار قاشق 

"در صورت تمایل "کوفته قلقلی را با دویست گرم گوشت چرخ کرده   یک پیاز متوسط رنده شده   یک قاشق غذا خوری نعناع خشک  یک قاشق چای خوری نمک   که با هم ورز داده ،گلوله کرده وتفت داده ایم درست می کنیم. 

طرز تهیه آش :نخود را از شب قبل خیس کرده خوب می پزیم .اگر دوست نداریم سبزی نیم پز باشد و زیر دندان جیر جیر کند همین جا به نخود در حال جوشیدن اضافه کرده بدون اینکه هم بزنیم می پزیم وگرنه با دوغ می پزیم.اگر کوفته قلقلی درست کرده باشیم به آن اضافه می کنیم.

در یک قابلمه به اندازه ی کل آش، برنج را که دو ساعت قبل خیس کرده ایم بدون آب با آرد وتخم مرغ خوب مخلوط می کنیم سپس دوغ را اضافه کرده خوب هم می زنیم و روی حرارت قرار می دهیم دائما"هم می زنیم تا جوش بیاید درش را باز گذاشته با حرات ملایم هم زده تا برنج کاملا" پخته و باز شود نخود وسبزی را اضافه کرده باز هم، هم  می زنیم تاآش جا بیفتد اگر غلیظ شد باز هم دوغ اضافه می کنیم.نمک را به دلخواه اندازه می کنیم.سپس آش را کشیده وروی آن نعناع داغ می ریزیم.