چند نوع آش دوغ دراستان همدان پخته می شودکه همه باهم اسم اردبیلی شان فرق دارند.این آش در صالح آباد همدان(نذری است که) به شکرانه ی آمدن باران پخته می شود.البته این دستور برای پنج نفر است.

مواد لازم :بلغور یک پیمانه  نخود 5قاشق   برگ چغندر یا اسفناج   نیم کبلو   دوغ محلی   4 لیوان   پیاز داغ   5قاشق غذا خوری

طرز تهیه :بلغور ونخود را شش ساعت قبل جداگانه خیس کرده نخودرا پخته بلغور را اضافه می کنیم.وقتی هر دوحسابی پختند دوغ را اضافه کرده تا یک ساعت مرتب هم می زنیم اسفناج را خرد کرده ،اضافه می کنیم وباز هم می زنیم اگر آش سفت شد دوغ اضافه می کنیم(آب نمی ریزیم) وهم می زنیم .اسفناج که پخت ،آش را کشیده روی آن پیاز داغ می ریزیم.