آش کشکک پر نخود                       بخش ما را زیر لانجین گربه خورد

بعضی وقتها که مادرم به  یاد بچگی اش می افتد این شعر را می خواندو من می گویم :مامان آش کشکک چه جوری پخته می شد؟(من می دانم که او زیاد از این آش وکلا"آش در آن موقع خوشش نمی آمده و منت کشی مادر بزرگش باعث می شده تا او آش وآب گوشت بخورد.)و او می گوید:بلغور ونخود را می پزند می شه آش کشکک.چند تا آش این جوری  "ساده وبدون تکلف" در حال انقراض هستند مثل این وآش هویج وآش خیار مربوط به زمان هایی که خانمها مجبور بودند خودشان دستار بکشند و گندم خرد کنند.سنگ نمک را بکوبند وتوی غذا بریزند .کشک را با دست بسایند وبا آتش چوب غذا بزند وغذاها اینقدر سرخ کرده نبود و هوا اینقدر گرم نشده بودوسرمای زمستان همدان هرگونه آش گرمی را مطلوب می کرد.

مواد لازم :بلغور گندم١ استکان   نخود نصف استکان   گوشت گوسفند با استخوان 150گرم و استخوان گوسفند 150 گرم   نمک به مقدار دلخواه   نعنا خشک ١ قاشق غذا خوری روغن ١ قاشق غذا خوری    پیاز داغ یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه :نکته مهم اینست که این آش باید حتما" خوب پخته شود  وجا بیفتد. نخود را از شب قبل خیس می کنیم.آبش را عوض کرده و با گوشت می پزیم.بلغور راکه از ٢ ساعت قبل خیسانده ایم اضافه کرده و می پزیم. نمک را اضافه کرده  نعنا را در یک قاشق روغن داغ کرده با پیاز داغ روی آش ریخته ومیل می کنیم.