فلفل سبز :برخلاف ضرب المثل فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه تیزه فلفل سبز همدان ریز ودرشتش تند و تیز نیست ومعمولا"ریز مصرف می شود و از آنجایی که منطقه درک شیرینی نوک زبان ومنطقه درک تلخی ته زبان است موقع خوردن فلفل سبز همدان یا به قول همدانیها" بی ور"(bivar)اول حس می کنی که شیرین است وبعد می فهمی که تلخ بود.الان که فصل بی ور است به صورت خام با غذا میل می شود ولی در سایر فصل ها به صورت ترشی درسفره حضور دارد.

مواد لازم جهت ترشی فلفل سبز :   فلفل سبز ۵٠٠ گرم    نمک به مقدار لازم   برگ مو ۴عدد   سرکه به مقدار لازم   

طرز تهیه :فلفل ها را با سوزن سوراخ کرده با برگ موها در آب ونمک جوشان ریخته یک جوش که زد بر می داریم ودر آب سرد می ریزیم تا تلخی آنها گرفته شود .برگ مو را به خاطر سبز تر شدن فلفل ها می ریزیم فلفل ترشی ها ی موجود در بازار که سبز تر هستند را با کات کبود رنگ کرده اند یعنی حدود یک چهارم قاشق چایخوری بلور کات کبود به آب جوش  اضافه کرده اند که من این کار را نمی کنم .آب سرد را عوض می کنیم وفلفل ها را می چشیم معمولا" بعد از ده دوازده ساعت در آب سرد ماندن فلفل ها را در صافی ریخته روی آنها نمک پاشیده تا آب اضافی شان گرفته شود .سپس آنها را درشیشه ریخته برگ موها را رویشان گذاشته آنقدر سرکه می ریزیم که که کاملا"رویشان را بپوشاند.بعد از یک هفته ترشی آماده است.