مواد لازم : آلو

طرز تهیه :آلو را شسته دم آن را گرفته در یک قابلمه می ریزیم درش را می گذاریم. ابتدا حرارت را بسیار کم کرده تا آب بیندازد سپس حرارت را زیاد کرده تا آلوها له شوند وآبشان کشیده شودوبه حالت خمیر در بیاید. باید مواظب باشیم سر نرود یا ته ظرف نسوزد .حرارت را خاموش کرده وقتی سرد شدموادرا از صافی می گذرانیم تاپوست وهسته آلوها جداشود .در یک سینی بزرگ(بسته به مقدار آلو)یک سفره تمیز پهن کرده مواد از صافی گذشته را ریخته جلوی آفتاب گذاشته پنکه هم روشن کرده تا هر چه سریعتر خشک شود.وقتی لواشک شکل گرفت و شل نبود از سفره جدایش کرده پشتش راهم خشک می کنیم .سپس آنرا تکه تکه کرده در یخچال نگهداری می کنیم . در صورتی که لواشک ترش تر دوست داشته باشیم آلبالو اگر شیرین تر خلال سیب یازرد آلو یاهلو  اضافه می کنیم.