مواد لازم:خیاربوته ای ریز 1کیلو   سیر 4حبه    ترخان مرزه ریحان هر کدام 3شاخه   هویج درصورت تمایل2عدد   فلفل تند به مقدار دلخواه (1الی 2عدد)   نمک به ازای هر لیوان آب یک قاشق غذا خوری   برگ مو5عدد

طرز تهیه :آب را جوشانده می گذاریم سرد شود .خیارهاوبقیه مواد را شسته روی پارچه پهن کرده تا رطوبتشان گرفته شود. با نوک چاقو شکاف کوچکی در خیار ها ایجاد می کنیم تا بعدا"توخالی نشوند.خیار ها را در شیشه چیده سیرهاوهویجهارا پوست گرفته با فلفل به آنها اضافه می کنیم.سبزیجات را ریخته برگ مو را روی همه می گذاریم.آب جوشیده را بالیوان اندازه گرفته وبه ازای هر لیوان یک قاشق غذا خوری نمک می ریزیم.در شیشه را بسته جلوی آفتاب یا خارج از یخچال می گذاریم .بسته به گرمای محیط حدود یک هفته بعد خیار شور می رسد.وقتی درش را باز کردیم حتما"در یخچال می گذاریم. درصورتی که فقط خیار و  آب ونمک داشته باشیم هم می توانیم این خیار شور را درست کنیم.